Turmericul

Turmericul, praful obtinut dintr-o radacina cu miez portocaliu inrudita cu ghimbirul, este folosit ca tonic hepatic, pentru calmarea inflamatiilor si a problemelor digestive. Imbunatateste circulatia si are actiune antibacteriana. Cercetari recente sugereaza ca ar putea fi util in tratarea multor boli grave, printre care si cancerul.

In India, se foloseste ca remediu pentru disconfortul intestinal si in sindromul de colon iritabil.
In Afganistan si Pakistan, se foloseste ca antiseptic local (compresa de uz extern) pentru dezinfectarea si cicatrizarea ranilor.
Noi cercetari
In India, rata unor tipuri de cancer este si de douzeci de ori mai mica decat in Europa si SUA. Se presupune ca aceasta se datoreaza si consumului intens de condimente cu puternic efect anti-oxidant.
In prezent, cercetatorii investigheaza posibilele beneficii pe care curcumina, un nutrient din compozitia turmericului, le-ar avea in boala Alzheimer, cancer, artrita si alte manifestari clinice precum psoriazisul, fibroza chistica si multe altele, in prezent in studiu la National Institute for Health, institutul federal de cercatari pentru sanatate din SUA.


Leave Comment

author
By Lumea Retetelor
Comentarii recente
    Top Postari

    © 2018 Tarsago Media Group