Slabeste mancand grasimi

Ti-am tot spus sa reduci grasimile, iar acum, pe buna dreptate, o sa te superi ca iti spunem exact contrariul… Dar sa lasam specialistii sa vorbeasca. Ceea ce facem noi dupa ce ii ascultam este alegerea noastra, asa cum e alegerea noastra in care specialisti ne punem increderea.

Un experiment efectuat la spitalul Brigham din Boston, SUA, a produs rezultate surprinzatoare. Treizeci de persoane supraponderale au tinut un regim bazat pe un consum mic de grasimi. Un alt grup de 31 de persoane a urmat un regim bazat pe un consum moderat de grasimi. S-a constatat, sase luni mai tarziu, ca voluntarii din ambele grupe au pierdut acelasi numar de kilograme. Dar dupa 18 luni s-a observat o diferentiere mare.
Pana atunci, doar 20% din persoanele din grupul care urma regimul cu grasimi putine respectau inca dieta, comparativ cu 54% din cei din grupul cu un consum moderat. Mai mult, toti cei care slabisera cu regimul cu grasimi moderate, pierdusera o cantitate mai mare de grasimi si se subtiasera in talie mai mult decat cei care respectasera regimul fara grasimi.
Care este explicatia? Unul dintre motive, conform parerii specialistilor, este ca o dieta bazata pe cantitati moderate de grasimi este mai satioasa decat una care exclude total grasimile. Este o dieta sanatoasa si apreciata. Reprezinta totodata singura dieta care da rezultate pe perioade lungi de timp. Un alt motiv ar putea fi ca persoanele care consuma cantitati moderate de grasimi sunt mai putin tentate sa exagereze cu carbohidratii simpli si isi pot controla mai usor senzatia de foame.
Inlocuieste grasimile saturate cu cele nesaturate: in loc de unt consuma ulei de masline, iar in loc de carne, mai mult peste. Pestele este bogat in grasimi polinesaturate, mai ales acizi grasi omega-3, care iti protejeaza inima.
Ai grija la marimea portiilor, pentru a nu depasi ratia de calorii.
Evita carbohidratii simpli, de exemplu zaharul si painea alba, si cauta mai degraba alimente care contin carbohidrati complecsi, de exemplu paine integrala si cereale.
Aceste recomandari reprezinta esenta meniului Pas cu pas, deoarece sunt cea mai buna strategie pentru a slabi treptat si a-ti mentine greutatea pe termen lung.


Adaugă un comentariu

author
De Dinu Florian
Comentarii recente
    Top Postari

    © 2018 Tarsago Media Group