cheapest uniphyl cr online cheapest zenegra 50 mg omnicef (cefdinir) buy buy etodolac 200 mg online from canada order clozaril 50 mg from canada buy calan sr (verapamil) 120 mg, 240 mg online with mastercard

Sfaturi despre detoxifiere de la Mirela Calutu

Specialistul nostru in nutritie ne ofera sfaturi practice si ne invata cateva metode de baza pentru a incepe o cura de detoxifiere.

Care sa fie primul pas intr-o cura de detoxifiere?
Incepem cu alimentatia – desigur! Eliminam tot ce este procesat si ne intoarcem la alimentatia buniclilor nostri: foarte multe legume, multe fructe, verdeturi din belsug, alimente cat pure – adica tot ce gasim prin piete – si pregatite cat mai simplu, fara zahar, fara prajeli, restrictie la carne si preparate din carne, mezeluri, afumaturi si grasimi animale, produse si patiserie si cofetarie, ca si alte dulciuri din comert si alimente rafinate, acool si cafea.
Hidratarea – la loc de cinste!
Fara o hidratare sustinuta nu este de conceput o cura de dezintoxicare. Practic, prin asigurarea acestui optim de lichide, facilitam epurarea organsimului de substante acumulate si nedorite. Pe langa apa este recomandat consumul ceaiurilor – cum sunt ceiurile diuretice: ceaiul de soc, ceaiul de codite de cirese, ceaiul de papadie, ceaiul verde, ceaiul de urzica, ceaiul de musetel, etc.
Teoria ca teoria! Ce facem practic?
Dupa perioada sarbatorilor este indicata o perioada de pauza?
Doar noi putem sti raspunsul! Exista si trebuie sa functioneze o autoevaluare a modului de alimentatie si viata pe care-l avem. Astfel, daca consideram ca in aceste zile am abuzat de anumite mancaruri, am neglijat miscarea si am micsorat lichidele bune – atuci raspunsul este evident: vom da organismului o pauza, spre a-i facilita autocapacitatea de eliminare a toxinelor acumulate. Eliminarea se va face prin crutarea tubului digestiv, usurarea digestiei si absorbtiei, dar si facilitarea eliminarii, cat si prin cresterea diurezei – deci eliminare atat prin urina, dar si prin transpiratie, deopotriva.
Vom incepe prin a ne selecta mult mai riguros alimentele, si vom renunta in mare parte la alimentele de provenineta animala: carne, lapte, branza oua. Alimentatia va consta in mare parte din legume si fructe. Voi pune acent si pe sursa de proocurare a alimentelor – incercam sa ne procuram alimentele cat mai prezente in pietele noastre locale si mai putin pe cele din hipermarketuri, provenite dintr-o agricultura intensiva. lle vom consuma fie sub forma de salate, soteuri sau sub forma de sucuri de legume – folosind astfel la maxim capacitatea vegetalelor cu efect depurativ si laxativ.
Vom renunta la zaharul rafinat in favoarea mierii, la conserve si tot ce provine de la animale.
Fibrele – le vom aseza la loc de cinste si vom folosi fibrele naturale – asa cum sunt semintele de in, cerealele integrale, radacinoasele, etc. Consumul fibrele vor asigura un tranzit intestinal mai accelerat si in acelasi timp, prin compozitia lor, ne faciliteaza o curatire a mucoasei colonului – deci intesifica efectul de detoxifiere.
Sa nu uitam de suplimentele alimentare!
La mare moda azi – fie datorita stilului de viata, fie datorita excelentelor calitati, suplimentele alimentare nu trebuie sa fie omise din programul nostru de detoxifiere! Putem sa ne oprim la spirulina, la produse pe baza de aloe vera, sau alte produse detox care exista in comertul specializat.
Nicio cura nu isi va atiinge scopul daca nu este insotita de relaxare si trend optimist – asa cunoscuta gandire pozitiva!
Exercitiul fizic – fie ca il vedem parte integranta a stilului de viata, fie ca ii acordam un timp alocat – trebuie sa faca parte din schema generala a curei de detoxifiere. Astfel, oricat de mult ne-am cruta organismul de produsi toxici, fara un travaliu muscular nu am reusi sa imbunatatim capacitatea autoreglatoare a intregului organism: imbunatatirea respiratiei, a functiei cardiovasculare, a sistemului nervos si a intregului organism.
Detoxifierea trebuie vazuta azi ca o felie a curei de ingrijire, parte a igienei personale, si arata ca ne pasa de propriul organsim si de starea lui de sanatate.


Leave Comment

author
By Lumea Retetelor
Comentarii recente
    Top Postari

    © 2018 Tarsago Media Group