Sarea si rufele

Cate lucruri poti face cu sare, in afara de gatit? Aflati din mini-serialul nostru cu secrete… de la bunica. Pete invechite? Rufe decolorate? Poate ca nue cazul sa alocati buget special pentru produse specifice acestor probleme. Incercati banala sare si veti fi surprinsi!

Dezodorizarea tenisilor
Tenisii sau espadrilele pot sa capete miros de transpiratie, mai ales daca pe timp de vara ii purtati fara sosete. Scapati de miros si de umezeala presarand din cand in cand putina sare in interiorul incaltamintei.

Curatarea talpii de metal a fierului de calcat
• Iata un lucru care se intampla in mod regulat. Indiferent cat de grijuliu sunteti atunci cand calcati, ceva tot se lipeste de talpa fierului, formand o crusta tare care se curata greu. Solutia salvatoare consta in cristalele de sare. Potriviti fierul de calcat la temperatura maxima, presarati sare de masa pe o foaie de ziar pusa pe scandura de calcat, treceti fierul incins peste ziar si protuberantele vor disparea.

Solutie pentru cazurile de urgenta
• Daca luati masa in oras impreuna cu cativa prieteni si tocmai ati remarcat ca v-ati patat pantalonii cu sosul pentru salata, stiti ca nu puteti rezolva problema cu apa, dar exista o solutie salvatoare pentru ca pata sa nu va strice pantalonii pentru totdeauna. Acoperiti pata cu sare pentru ca grasimea sa fie absorbita. Dupa ce ajungeti acasa, spalati pantalonii ca de obicei.

Scoaterea petelor de transpiratie
• Pentru a scapa de petele staruitoare si galbene de transpiratie de pe camasi, dizolvati 4 linguri de sare intr-un litru de apa fierbinte. Tamponati camasa cu aceasta solutie pana cand pata dispare.

Evitarea decolorarii prosoapelor noi
• Primele doua sau trei dati cand spalati prosoapele noi si colorate, adaugati in apa o cana de sare. Aceasta va stabiliza culorile, iar prosoapele vor ramane frumoase mult mai mult timp.


Adaugă un comentariu

© 2018 Tarsago Media Group