Sarea pentru curatenie

Cate lucruri poti face cu sare, in afara de gatit? Aflati din mini-serialul nostru cu secrete… de la bunica. Puteti remedia simplu problememe si micile accidente casnice folosind banala sare.

Cumparati regulat mai multe tipuri de produse de curatenie? Sau poate ca, dimpotriva, vi s-a intamplat un mic accident casnic si credeti ca nu aveti produsul potrivit la indemana? Puteti rezolva simplu, remediind probleme cu ceea ce aveti in camara. De exemplu, cu… sare:

Scoaterea petelor de vin de pe covor
• Vinul rosu varsat pe o carpeta deschisa la culoare este cel mai rau lucru care vi se poate intampla. Mai exista insa o speranta. Mai intai, cat covorul este inca umed, turnati niste vin alb pentru a dilua culoarea. Spalati apoi pata cu un burete si apa rece. Presarati sare pe pata si lasati-o sa actioneze aproximativ 10 minute. Curatati toata mizeria cu aspiratorul.

Lustruirea obiectelor de bronz si cupru
• Atunci cand vin in contact cu diversi factori exteriori, obiectele de bronz sau de cupru se oxideaza, si totusi nu este nevoie sa cumparati produse de curatare scumpe. Pentru a lustrui sfesnicele sau pentru a inlatura stratul mat de pe vasele de cupru, preparati o pasta din parti egale de sare, faina si otet. Frecati obiectele cu o carpa moale inmuiata in aceasta pasta, apoi clatiti-l cu apa calda si sapun si lustruiti-l bine.

Reconditionarea unui burete
• Buretii de spalat sau buretele unui mop se imbacsesc cu mult timp inainte de a se rupe. Pentru a-i readuce la forma initiala, lasati-i la inmuiat peste noapte intr-o solutie obtinuta din 1/4 cana de sare la 1 litru de apa.

Curatarea unei vaze
• De indata ce ati aruncat frumosul buchet de flori, suvenirul lasat nu este placut deloc: un depozit de minerale pe peretii vazei. Frecati inelele de murdarie cu sare, apoi spalati cu apa si sapun. Daca nu va incape mana in vaza, umpleti-o cu o solutie concentrata de sare si apa, agitati-o sau frecati-o usor cu o perie, apoi spalati-o. Veti reusi astfel sa curatati reziduurile.

Prelungirea duratei de folosinta a maturilor
• O matura cu peri din paie va rezista mai mult timp daca o inmuiati intr-o galeata cu apa clocotita cu sare. Scoateti matura din galeata dupa aproximativ 20 de minute si lasati-o sa se usuce.

Curatarea paharelor patate
• Masina de spalat vase a esuat in incercarea de a curata petele rezistente de pe obiectele de sticla? Nu ati putut sa curatati petele nici dupa ce le-ati frecat sarguincios? Incercati un amestec preparat dintr-un pumn de sare la 1 litru de otet si lasati vasele la inmuiat peste noapte. In dimineata urmatoare stergeti-le si petele vor disparea.

Stergerea urmelor de ruj de pe pahare
• Petele de ruj de pe pahare pot fi destul de greu de curatat, chiar cu ajutorul masinii de spalat vase. Acest fapt se intampla deoarece emolientii special conceputi pentru a adera cat mai bine de buze se lipesc la fel de bine si de pahare. Inainte de a spala paharele cu picior, pe cele pentru whisky sau pe cele fara picior, frecati marginile cu sare pentru a curata petele de ruj.


Adaugă un comentariu

author
De Dinu Florian
Comentarii recente
    Top Postari

    © 2018 Tarsago Media Group