Sarea in casa

Iata cateva ponturi simple cu care va puteti rezolva probleme curente fara sa investiti bani si fara bataie de cap. Cate lucruri poti face cu sare, in afara de gatit? Aflati din mini-serialul nostru cu secrete… de la bunica. Iata cateva ponturi simple cu care va puteti rezolva probleme curente fara sa investiti bani si fara bataie de cap:

Reconditionarea mobilei din rachita
• Mobila din rachita se poate ingalbeni odata cu trecerea timpului si din cauza expunerii la soare sau ploaie. Pentru ca mobila de acest tip sa aiba un aspect cat mai natural, frecati-o cu o perie aspra inmuiata in apa calduta cu sare. Lasati piesele de mobilier sa se usuce la soare. Repetati operatiunea in fiecare an sau din doi in doi ani.

Stingerea focului din semineu
• Cand va pregatiti de culcare, dar focul inca mai mocneste in semineu, aruncati un pumn de sare peste flacari. Focul se va stinge mult mai repede si se va forma mai putina funingine decat daca l-ati fi lasat sa mocneasca. De asemenea si curatarea va fi mai simpla, deoarece sarea aduna scrumul si reziduurile.

Ferirea ferestrelor si a parbrizelor de inghet
• Se stie ca sarea scade cu succes temperatura de inghet. Puteti sa folositi aceasta informatie pentru a feri geamurile de inghet, stergandu-le cu un burete inmuiat in apa sarata si apoi lasandu-le sa se usuce. In timpul iernii tineti in masina un saculet cu sare. Atunci cand parbrizul si geamurile masinii sunt ude, frecati-le cu saculetul cu sare. Astfel nu se vor mai acoperi cu gheata sau zapada.

Sfarsitul paradei furnicilor
• Daca furnicile se indreapta spre casa in care locuiti, taiati-le calea presarand sare pe tocul usii sau direct in drumul lor. Furnicile se vor descuraja in fata acestei bariere.


Adaugă un comentariu

author
De Dinu Florian
Comentarii recente
    Top Postari

    © 2018 Tarsago Media Group