Remedii la indemana pentru a preveni si atenua ridurile

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră își pierde elasticitatea și abilitatea de a stoca lichide. Dermatologii au găsit modlități care să lupte cu acele linii care marchează trecerea timpului. Ele includ creme prescrise de medic, substanțe chimice de peeling și injecții cu Botox, care paralizează temporar mușchii faciali, astfel încât nu puteți să vă încrețiți pielea atunci când, de exemplu, vă încruntați. Dar, probabil, cea mai bună opțiune este să vă protejați pielea așa cum este și să faceți tot ceea ce puteți pentru a vă menține sănătos!

Ce este în neregulă?
Nimic! Dar după vârsta de 30 de ani, o parte din țesutul de legătură începe să se descompună, producția de substanțe uleioase scade și apar ridurile. Acestea sunt lucruri normale ale vieții. Dar ridurile pot fi provocate și de factori pe care îi puteți controla. Fumatul este unul dintre cei mai periculoși: încetinește circulația, astfel încât pielea dumneavoastră nu primește la fel de mult oxigen. Expunerea la soare este un alt factor. Razele ultraviolete solare afectează direct fibrele conjunctive din piele. Iar acestea promovează generarea de molecule de oxigen, numite radicali liberi, care provoacă haos la nivelul membranelor celulare.

Îndreptați liniile fine cu acizi naturali
• Folosiți o loțiune sau o cremă care conține acizi alfa-hidroxilici (AAH). Aceștia provin din lapte, sucuri și trestie de zahăr, și acționează prin eliminarea celulelor moarte de pe suprafața pielii. Aceste produse stimulează producția de colagen, care „umple“ ridurile. Ei contracarează și radicalii liberi – moleculele libere de oxigen din organism care pot să vă afecteze pielea. Deoarece acești acizi pot să provoace câte o dată iritație, aplicați inițial puțin din acest produs pe o zonă mică de piele. Dacă pielea nu se înroșește până a doua zi, puteți folosi produsul.
• Înmuiați o bucată de material textil în lapte și aplicați-o pe piele. Laptele conține AAH.
• Puneți gel proaspăt de aloe vera, care conține acid malic. Tăiați o frunză de la bază și apoi deschideți-o. Râcâiți gelul cu o lingură, având grijă să nu rupeți scoarța verde, și aplicați pe piele.
• Fructe le de papaia sunt pline de enzime care pot să lucreze pe stratul extern al pielii, împiedicând apariția ridurilor. Spălați și decojiți un fruct de papaia, apoi amestecați bine două linguri de pulpă cu o lingură de ovăz uscat pentru a vă ajuta să exfoliați pielea. Aplicați pe piele și lăsați să acționeze timp de 10 minute. Ștergeți amestecul cu o bucată de material textil.

Ar trebui să-mi sun medicul?
Dacă vreți să vedeți mai multe îmbunătățiri decât obțineți de la remediile proprii, discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile medicale pe care le aveți pentru tratarea ridurilor.

Înmuiați și umeziți
• În fiecare dimineață, folosiți un produs hidratant după ce v-ați spălat, pentru a reține umezeala și a vă face pielea să se simtă mai bine. Căutați acele produse care conțin și loțiuni de plajă, folosindu-le pentru protecția împotriva razelor solare. Nu uitați să aplicați atât pe gât și mâini, cât și pe față.
• Încercați o mască de față cu avocado. Aceasta vă oferă atât umezeală, cât și vitamina E, care este un antioxidant. Preparați un piure din pulpă, întindeți-l pe față și lăsați-l să acționeze timp de 20 de minute. Mâncați, dormiți și mișcați-vă pentru o piele mai fină.
• Mâncați pește cum ar fi somon, sardine, ton proaspăt și macrou, de mai multe ori pe săptămână. Aceștia sunt bogați în acizi grași ome ga-3, care sunt foarte hrănitori pentru piele.
• O altă modalitate bună pentru a obține acizi grași omega-3 este de a mânca o linguriță de ulei din semințe de in pe zi. Amestecați cu suc sau puneți peste salată.
• Umpleți-vă farfuria cu fructe, legume, fructe oleaginoase și semințe, care vă oferă vitaminele A, C și E – antioxidanți pentru blocarea radicalilor liberi dăunători înainte ca aceștia să înceapă să vă atace pielea.
• Pe lângă mai multă vitamina C obținută din alimente, ați putea merge un pas mai de parte și să investiți mai mult în piele. Cercetări franceze recente au descoperit că crema de piele cu vitamina C este la fel de eficientă ca „standardul de aur“ curent: cremele cu retinol pe bază pe vitamina A. Ambele vitamine sunt ingrediente ale multor creme de piele și dacă doriți să încercați o cremă cu vitamina C apelați la Reti-C cremă pentru corecția zilnică și Reti-C concentrat pentru noapte.
• Faceți-vă un obicei din a dormi pe spate. Atunci când dormiți pe o parte sau pe abdomen, vă afundați fața în pernă, accentuând ridurile.
• Faceți exerciții fizice timp de 20-30 de minute în fiecarezi. Ați observat probabil că mișcarea vă face pielea să se înroșească – un semn sigur că oxigenul și nutrientele din sânge ajung la capilarele din piele.

De evitat!
Dacă vă strâmbați, faceți ridurile să dispară, susțin unele persoane. Din nefericire, nu este adevărat. Zâmbetele, grimasele și alte contorsionări ale feței nu contribuie decât la ridarea și mai puternică a pielii feței.

Puterea profilaxiei
• Nu fumați.
• Consumați suficientă apă pentru a face urina să fie transparentă. În acest fel hidratați pielea.
• În zilele însorite folosiți o cremă de plajă cu spectru larg de acoperire, pe față, gât și alte zone expuse înainte de a ieși din casă, iar când vine vorba de soarele de la amiază, refugiați-vă cât puteți de mult la umbră.
• Evitați saloanele de bronzare artificială. Jumătate de oră într-un solar face mai mult rău pielii decât dacă ați sta toată ziua pe plajă fără cremă de protecție.
• Purtați ochelari de soare pentru a evita ridurile frunții care apar din cauza încruntării. Chiar și ridurile existente dispar la câteva luni după ce ați început să purtați ochelari.


Leave Comment

author
By Dinu Florian
Comentarii recente
    Top Postari

    © 2018 Tarsago Media Group