Cum alegem masina de gatit

Nu ma pot decide daca sa-mi cumpar o plita electrica sau una cu gaz in noua mea bucatarie. Ce criterii sa am in vedere in aceasta alegere? Ce elemente ar trebui sa iau in considerare cand imi cumpar o masina de gatit?

Plitele cu gaz metan se incalzesc mai repede si se pot regla la fel de rapid; de cum ati dat flacara mai mica, temperatura s-a redus. In interiorul unui cuptor pe gaz, in partea de sus este mai cald decat in cea de jos – avantaj de care va puteti folosi pentru a coace concomitent mai multe feluri, necesitand temperaturi diferite. Temperatura din mijloc corespunde celei la care este reglat cuptorul, motiv pentru care e bine sa coaceti alimentele la mijloc, exceptie facand specificatiile diferite din unele retete.

• Plitele electrice nu produc noxe. Ca si cuptoarele cu gaz, cele electrice nu produc o caldura uniforma. Insa diferentele de temperatura sunt mai mici decat in cazul cuptoarelor cu gaz. Unele cuptoare electrice au un termostat integrat, care le poate aprinde sau stinge dupa cum l-ati setat in prealabil. • Cuptoarele cu ventilatie ofera, gratie unui ventilator in partea din spate a cuptorului, o caldura uniforma – din pacate, aceasta metoda nu se poate aplica si la cuptoarele cu gaz. Datorita ventilatorului, caldura este folosita mai eficient, iar preparatele se coc la temperaturi mai inalte decat in cuptoarele conventionale. Acordati atentie acestor detalii cand reglati temperatura.

Ce elemente ar trebui sa iau in considerare cand imi cumpar o masina de gatit?
Dupa ce v-ati decis intre gaz metan si curent electric, trebuie sa alegeti intre un dispozitiv de sine statator (se gasesc de la modele extrem de convenabile ca pret, pana la modele elegante si foarte scumpe) si unul incorporat in mobilier (gama variata de preturi). In cazul celor incorporate, puteti alege mai departe intre cele compacte si cele avand cuptorul separat de plita. Cuptorul, de exemplu, poate fi montat la nivelul ochilor pentru a nu trebui sa va mai aplecati; puteti folosi surse de energie diferite, de pilda, current pentru cuptor si gaz pentru plita.
In ceea ce priveste dotarile unei masini de gatit, exista multe versiuni, printer care si functia de autocuratare (piroliza), rotisorul cu motor sau termometrul de friptura incorporat. Unele sisteme ofera o vatra speciala pentru pizza sau paine, care se potriveste perfect in cuptor. In ceea ce priveste plitele, exista modele dotate cu o adancitura pentru vasul wok si cu o sursa de caldura ce ofera o temperatura mai ridicata. Poate ca va intereseaza o friteuza care elimina aburii direct prin hota.


Leave Comment

author
By Lumea Retetelor
Comentarii recente
    Top Postari

    © 2018 Tarsago Media Group