Miscarea – cel mai bun aliat pentru a ramane sanatos si in forma

7 Modalitati surprinzatoare de a te concentra asupra mișcării și de a fi în formă

Fă-ți cunoscute scopurile în ceea ce privește mișcarea Spune familiei, prietenilor și colegilor despre țelurile pe care ți le-ai propus și încurajează-i să te întrebe cum te descurci. Va fi ca o răsplată să raportezi succesul. În plus, știind că toată lumea e cu ochii pe tine, îți va fi rușine să abandonezi și vei avea motivația necesară pentru a continua.

Vorbește cu doctorul Doctorii presați de timp propun mai degrabă remedii imediate, nu modalități prin care să-ți îmbunătățești sănătatea generală, așa că tu trebuie să preiei inițiativa și să ceri sfaturi cu privire la mișcare. Campaniile actuale de sănătate încurajează activ medicii să promoveze în rândul pacienților principiile unei vieți cât mai sănătoase. Cercetările arată că doar 3 ore de terapie la cabinetul doctorului sau al altui expert în sănătate, pe o perioadă de 2 ani, poate aduce transformări semnificative în sănătatea fizică a persoanelor supraponderale.

Un antrenor e întotdeauna de ajutor Un instructor, pe lângă faptul că se va asigura că faci mișcarea de care ai nevoie, îți va alege și obiectivele în ceea ce privește condiția fizică. Un studiu al cercetătorilor canadieni a descoperit că, dacă ești începător în ale sportului, te vei descurca mai bine beneficiind de ajutorul unui expert care să îți stabilească obiectivele, în loc să le stabilești tu singur. De exemplu, asta înseamnă alegerea nivelului de dificultate al aparatelor la care lucrezi, nivel ce trebuie să fie în concordanță cu abilitățile tale, cu sănătatea, constituț ia și vârsta ta. Sau care să-ți spună cât de mult ar trebui să mergi ori să alergi la banda rulantă sau la aparatul eliptic care îți lucrează mâinile și picioarele, minimalizând impactul asupra încheieturilor. Dar de ce ai obține, astfel, rezultate mai bune? Parțial, este vorba de încrederea de sine pe care o capeți atunci când un expert are încredere în tine și este de părere că poți realiza un anumit obiectiv.

Introdu fitnessul în viața de zi cu zi Bineînțeles că poți face mișcare în cadru organizat, la sală, dar nu trebuie să te limitezi doar la atât. Câte ore mergi la sală? Doar câteva pe săptămână. Și în restul timpului ce faci? Nu te miști? Adevărul este că, în fiecare zi obișnuită, avem nevoie de foarte multă energie, însă sporirea activității zilnice prin mai multă mișcare nu îți va face doar viața mai interesantă și mai distractivă, dar, încetul cu încetul, va contribui în mod decisiv la îmbunătățirea formei tale fizice și, în general, la ridicarea nivelului de sănătate. Deci cum vei face pentru a trăi într-un mod mai sănătos? Iată câteva exemple simple:
• Stai în picioare și plimbă-te de fiecare dată când vorbești la telefon.
• Alege scările, în detrimentul liftului.
• Atunci când alegi să urci pe scări, fă pasul pe câte două trepte o dată.
• Ridică-te în picioare și plimbă-te atunci când la televizor e pauză publicitară.
• Întinde-ți picioarele, mâinile și spatele la intervale regulate, pe parcursul zilei.
• Cară frecvent cât mai multe lucruri – flori de grădină, provizii, cumpărături.

Fă mișcare împreună cu un prieten Mulți oameni găsesc că e mai ușor să facă mișcare în compania cuiva decât singuri. Este mult mai distractiv și vă puteți încuraja unul pe altul. Puteți merge împreună la alergare, la o plimbare, cu bicicleta sau la un curs de dans, la sală sau la yoga. Este important să fie un fel de angajament pe care amândoi să vreți să-l respectați. În plus, pentru a te stimula, ai putea să te premiezi pentru ceea ce faci. De exemplu, să-ți acorzi o sumă pentru fiecare kilometru alergat sau parcurs cu bicicleta, timp de o săptămână. Banii îi pui deoparte și faci ce vrei cu ei.

Măsoară ceea ce este important Există atât de multe unități de măsură pentru mișcare, încât devine greu să o alegi pe cea mai bună. Ce-ți dorești mai mult? Să scapi de surplusul de greutate? Să-ți dezvolți masa musculară? Să-ți normalizezi pulsul? Te ambiționează distanța alergată, greutățile ridicate, caloriile arse sau minutele petrecute pentru o activitate? Pentru o automotivație maximă, concentrează-te pe lucrul care contează cel mai mult: te simți mai bine decât înainte? Arăți mai bine? Ai mai mult loc în propriile haine? Simți diferența? Ceilalți au observat ceva diferit la tine?

Recompensa de la capătul drumului Oferă-ți un premiu motivant. Spune-ți că meriți să pleci într-o excursie pe care o visai de mult, dacă reușești să te ții de un program de mișcare timp de trei luni. Propune-ți să pleci la mare numai dacă reușești să dai jos 5 kg. Oferă-ți o recompensă pentru fiecare etapă îndeplinită.

6 TRUCURI pentru a beneficia la maximum de mișcare

Mărește intensitatea și nu durata Poți să uiți de plimbările lungi sau de kilometrii alergați. Un studiu realizat de specialiști în exerciții fizice de la Universitatea McMaster din Ontario, Canada, a descoperit că 6 minute de exerciții intense pe săptămână ar putea oferi același beneficiu psihic ca și perioade mai lungi, dar mai moderate de mișcare. Cele 6 minute au fost împărțite în 3 sesiuni de exerciții și au inclus și o perioadă de revenire. Cercetă torii au comparat două grupuri – „sprinterii“, care au făcut între 4 și 7 minute de sprint a câte 30 de secunde la bicicletele mecanice, de 3 ori pe săptămână, timp de două săptămâni; „moderații“, care au făcut câte 4 minute de activitate normală pe bicicleta mecanică, de 3 ori pe săptămână, aceeași perioadă. Per total, „sprinterii“ au obținut rezultate similare cu cele ale „moderaților“ și asta în condițiile în care au petrecut cu 20% mai puțin timp (aproape o oră și un sfert comparat cu cinci ore și un sfert).

Fă mișcare dimineața Nu te gândi la dificultăți. Dă-te jos din pat, spală-te pe dinți, îmbracă-te și începe. Cercetări științifice au arătat că probabilitatea de a-ți face exercițiile fizice crește dacă această activitate este prima din agenda ta. Mai târziu, după muncă, mișcarea ar putea fi prea stimulativă și îți va fi greu să adormi.

Halterele și ganterele Cei care vând tot felul de mașini multifuncționale pentru mișcare speră să nu te atragă următoarea idee: necostisitoarele haltere, în fapt, îți pot oferi o serie de avantaje în termeni de fitness și de confort. Atunci când folosești halterele și ganterele îți poți lucra fiecare parte a corpului, separat, eliminând dezechilibrele din masa musculară. Doar câteva aparate pentru exerciții de mișcare îți permit acest lucru. De asemenea, s-ar putea ca aparatele tipice, proiectate în general doar pentru bărbați, să nu se potrivească femeilor sau celor cu o constituție mai firavă, indiferent cum s-ar schimba setările. În plus, aparatele sunt prea mari pentru majoritatea apartamentelor, pe când halterele și ganterele sunt compacte, necostisitoare și ușor de folosit.

Prinde putere cu suc de cireșe Cine ar crede că un pahar de suc roșu poate influența tonusul muscular și forța? În cadrul unui studiu, 14 volunari au băut fie suc proaspăt de cireșe amestecat cu suc de mere, fie un suc din alte fructe, de două ori pe zi, cu trei zile înainte de efectuarea exercițiilor și patru zile după. Cei care au băut suc de cireșe au pierdut mult mai puțină masă musculară, în zilele ce au urmat exercițiilor, decât cei care au băut un suc ce nu conținea cireșe. De asemenea, ei au avut mult mai puține dureri după efort decât celălalt grup. În plus, cei care au consumat suc de cireșe au resimțit durerea cam 24 de ore după exerciții, în timp ce la ceilalți a durat de două ori mai mult. Cercetătorii cred că nivelul crescut de compuși antiinflamatori și antioxidanți din sucul de cireșe produce aceste beneficii.

Preferă apa Reclamele de la televizor prezintă atleți care își potolesc setea cu anumite băuturi ce îi ajută la revitalizarea nivelului de energie, ducându-i la o îmbunătățire a performanțelor, dar aceste produse nu sunt indicate pentru majoritatea persoanelor. Cercetările au arătat că sportivii de performanță au nevoie de un nivel mai ridicat de sodiu

Mărește ritmul cu ajutorul muzicii Programează-ți aparatul portabil de muzică să înceapă cu o serie de melodii mai lente, apoi ceva mai ritmat și mai vibrant, mărind gradat ritmul, până la melodii rapide, cu ritm alert. Cercetările arată că această modalitate îți poate fi de ajutor – vei lucra mai intens și pentru o perioadă mai lungă de timp – decât dacă asculți doar muzică lentă, sau doar muzică alertă, ori dacă treci brusc de la o piesă rapidă la una lentă. Poți folosi aparatul portabil și când te plimbi sau alergi. Studiile au arătat că ascultatul muzicii în timpul alergatului poate ajuta la parcurgerea mai multor kilometri într-un timp dat.


Leave Comment

author
By Alex
Comentarii recente
    Top Postari

    © 2018 Tarsago Media Group