Metoda rapida de a slabi Pas cu pas

Ati dori sa purtati o masura mai mica la haine? Vreti sa aratati bine in costum de baie? Ca sa va grabiti putin, alegeti pentru aceasta saptamana una sau mai multe dintre urmatoarele variante ale Metodei rapide:

Mancati micul dejun de doua ori
In loc sa serviti pranzul ca de obicei, mancati inca un mic dejun Pas cu pas. Aceasta nu este ideea noastra originala. De curand, mai multi producatori de cereale au promovat-o ca fiind o noua metoda de slabire.
Serviti-va cu cate un castron de cereale atat la micul dejun, cat si la pranz; chiar daca mancati o cina completa, veti reusi sa pierdeti cateva kilograme. Aceasta metoda functioneaza mai ales daca, de obicei, pranzul dumneavoastra era bogat in calorii.
Fiti mai activi
In fiecare zi a acestei saptamani, prelungiti-va cu 15 minute programul de exercitii fizice. Puteti sa va plimbati: faceti un tur rapid al cladirii in care lucrati sau urcati si coborati cateva scari.
Este indicat sa faceti miscare cate 15 minute zilnic, daca sunteti sedentari. Iata motivele: in cazul in care aveti 82 de kilograme, de pilda, consumati circa 2,2 kcal pe minut stand pe scaun, la birou, sau acasa, in fata televizorului. Daca va ridicati si faceti o plimbare, veti dubla consumul la 4,7 kcal. Grabiti pasul, iar metabolismul va consuma 7,2 kcal pe minut.
Beneficiile nu vor intarzia sa apara. Stand pe scaun, ardeti doar 33 kcal in 15 minute, dar daca faceti o plimbare in pas alert, veti arde 108 kcal in acelasi interval de timp.
Tineti un jurnal al alimentatiei
Cercetatorii au descoperit ca persoanele carora li s-a solicitat sa tina o evidenta amanuntita asupra alimentelor pe care le consuma zilnic vor pierde aproape intotdeauna in greutate – chiar daca nu doresc sa tina o cura de slabire. Iata cum se explica acest lucru.
Cand tineti evidenta meselor, deveniti mai vigilenti in privinta alimentelor pe care le ingerati. Iar cand stiti ca trebuie sa notati orice gustare, va veti gandi de doua ori inainte de a manca un pateu in pauza de cafea sau o prajitura cu ciocolata la ceai.
In plus, notarea acestor informatii poate reliefa obiceiurile dumneavoastra alimentare de care, probabil, nu erati constienti – faptul ca luati mai multe gustari decat va imaginati, de exemplu, sau ca, de obicei, mancati mai mult in partea a doua a zilei. Aceste introspectii va pot ajuta sa stabiliti cea mai buna strategie pentru a pierde in greutate. Veti gasi un formular pentru Jurnalul zilnic de alimentatie si instructiuni la pagina 309. Notati zilnic tot ceea ce mancati.
Accelerati programul
Desi voluntarilor nostri le-a convenit ritmul saptamanal al programului Pas cu pas, puteti indeplini mai repede etapele din primele patru saptamani pentru a slabi rapid. De pilda, acordati trei zile micului dejun, patru zile mesei de pranz, trei zile pentru gustari si patru zile pentru cina.
Astfel, in primele doua saptamani veti parcurge programul recomandat pentru o luna. Vor fi dezavantaje: nu veti avea suficient timp sa experimentati toate retetele noastre si ati putea rata sansa de a rezolva problemele referitoare la schema de alimentatie pe care o urmati inconstient. Daca insa scopul dumneavoastra este sa aratati bine in vacanta, la mare, si nu aveti prea mult timp la dispozitie.


Adaugă un comentariu

author
De Dinu Florian
Comentarii recente
    Top Postari

    © 2018 Tarsago Media Group