Efectul postului asupra organismului

In incercarea de a afla mai multe despre procesul de pierdere in greutate, cercetatorii au studiat ce se intampla la nivel celular atunci cand ne abtinem de la mancare.

Un studiu de la Universitatea Southern California, SUA, arata ca postul intermitent influenteaza pozitiv activitatea unui factor de crestere similar insulinei, IGF-1, care joaca un rol important in imbatranire. Cand mancam, acest hormon determina celulele sa se reproduca. Desi acest lucru este benefic in perioada de crestere, mai tarziu devine determinant pentru procesul de imbatranire.
Postul intermitent scade puterea de exprimare a IGF-1 si activeaza alte gene care se ocupa cu repararea AND-ului. Astfel, postul intermitent comuta organismul din starea “crestere” in starea “refacere”. Intr-un cuvant, anti-aging curat!

Cercetatoarea Krista Varady, de la Universitatea Illinois, SUA, a studiat impactul postului asupra bolilor cronice precum cele cardiovasculare, diabetul de tip 2 si cancerul. Ea a comparat si efectul postului intermitent cu efectul unei diete in care nu exista btinere de la mancare, ci doar restrictii la numarul de calorii (despre care se spune de asemenea ca poate contribui la longevitate).
Studiile sale, in care a testat zile de post alternative la animale, au demonstrat ca postul scade riscul de diabet in aceeasi masura ca si dieta cu restrictii calorice.De asemenea, a demonstrat ca alternarea zilelor cu regim alimentar obisnuit cu zilele de post reduce rata cancerelor, reducand proliferarea celulara.

Mark Hartman de la Universitatea Virginia a descoperit chiar ca postul pe termen scurt poate declansa productia de hormoni de crestere (HGH) la barbati si reduce stresul oxidativ care contribuie la imbolnavire si imbatranire.
In plus, imbunatateste sanatatea creierului, contribuie la o stare mentala de bine si la claritatea gandirii.

Sursa: Mercola.com
Foto: Carlos Porto / FreeDigitalPhotos.net


Adaugă un comentariu

author
De Dinu Florian
Comentarii recente
    Top Postari

    © 2018 Tarsago Media Group