De acest fel de mâncare este imposibil să nu te îndrăgostești

Piept de rață pe salată de varză roșie cu portocale

Ai chef de gătit și ai vrea să faci un fel de mâncare special, cu care să-ți încânți familia și musafirii. Sofisticat, dar nu prea greu de gătit. Iată o idee irezistibilă, care va avea un efect garantat: piept de rață prăjit în vin roșu cu usturoi și ghimbir, servit cu jeleu de coacăze, care îi conferă o dulceață aparte. Alături, se servesc fructe și legume crude.

Ingrediente

500 g piepti de rată
125 ml vin roșu
1 lingură jeleu de coacăze roșii
1 linguriță pastă de usturoi
1 linguriță pastă de ghimbir
2 linguri ulei de măsline
2 lingurițe oțet balsamic
sare, piper
2 portocale
250 g varză roșie, tocată
0.25 varză de China, tocată
150 g germeni de fasole
75 g năsturel
22 g castane de apă, din conservă, scurse de lichid și tăiate felii

 

Pasul 1

Se încinge cuptorul la 220°C. Se scoate pielea și grăsimea de pe piepți. Se așază carnea într-o formă termorezistentă și se stropește cu vin roșu. Se adaugă jeleu, usturoi și ghimbir. Se prăjesc bucățile de piept 20-25 minute în cuptorul încins.

Pasul 2

Se amestecă într-un castron uleiul, oțetul, sare și piper. Se descojesc în așa fel portocalele, încât să se îndepărteze și pielița albă. Se scot feliile de portocală din membrana care învelește fiecare felie, ținându-le deasupra castronului, pentru ca sucul să se scurgă în el. Se pun în castron feliile de portocală, varza, germenii de fasole și nasturelul (din care se păstrează câteva frunze), precum și castanele. Se amestecă bine cu dressingul.

Pasul 3

Se scot bucățile de piept din cuptor. Se așază pe un platou încălzit. Zeama de la friptură se pune într-o oală și se fierbe 1-2 minute, să scadă. Carnea se taie de-a latul în felii, zeama de la friptură se adaugă în salată, apoi se așază feliile de carne pe deasupra și se ornează cu frunzele de năsturel.


Adaugă un comentariu

author
De Dinu Florian
Comentarii recente
    Top Postari

    © 2018 Tarsago Media Group