Cum se fierb cartofii

Cel mai bine este sa fierbeti cartofii in coaja, chiar daca urmeaza a fi facuti piure. Afla cum mai poti imbunatati reteta de piure.

In felul acesta nu inghit atat de multa apa si substantele nutritive care se afla chiar sub coaja se pastreaza. Cel mai bine este sa spalati bine cartofii inainte de a-i fierbe, eventual cu o periuta, pentru a indeparta orice particula de murdarie. Cartofii se fierb in apa cu sare. Cartofii fierti se pot servi in coaja sau se curata, dupa ce s-au racit putin, pentru supe sau piureuri.
Mai ales pe la sfarsitul sezonului, cand capacitatea cartofului de a absorbi lichid creste, puteti da cartofii spalati cu tot cu coaja la cuptor, apoi li se curata coaja si se zdrobesc.
In plus, merita sa faceti intotdeauna mai mult piure decat aveti nevoie de fapt, pentru ca resturile se pot folosi in foarte multe feluri. De exemplu puteti ingrosa ciorbe cu cartof zdrobit, dar puteti prepara si chiftelute din cartofi, simple sau cu peste, precum si sufleuri. Si briose mici si consistente din cartofi sunt o metoda buna de a valorifica resturi de cartofi zdrobiti.


Adaugă un comentariu

author
De Lumea Retetelor
Top Postari

© 2011 Tarsago Media Group