Cum alegem vinetele

Ca si avocado sau rosia, vanata este de fapt un fruct, considerat leguma. Pentru mult timp, a fost un ingredient de baza al bucatariei europene, dar este si cheia unor preparate asiatice si orientale, de care se bucura in prezent intreaga lume.

La piata
Vanata se gaseste in tot timpul anului, dar sezonul de varf este vara, cand leguma este proaspata.
Ce sa cautati
Varietatile de vinete se diferentiaza prin marime, forma si culoare. Indiferent ca sunt violet-inchis, albe sau de culoarea lavandei, lungi si inguste sau durdulii si scurte, alegeti vinetele tari, lucioase, cu coaja intacta, iar tulpina si coronita verde trebuie sa arate sanatoase. Nu aveti posibilitatea de a-i testa gustul, ca sa stiti daca este amara. Totusi, varsta si marimea joaca un rol important. Vinetele cu lungimea cuprinsa intre 7,5 si 15 cm sunt mai putin amare decat varietatile mai mari. Vinetele trecute, cu pete moi, pulpa de culoare maronie si seminte foarte mari, pot fi amare
Am vazut vinete de diferite culori si forme. Acestea se prepara la fel ca si cele violete?
Da, acest lucru este posibil. In lume exista nenumarate forme, marimi si culori de vinete, chiar si exemplare albe de marimea unui bob de mazare, altele mai mari si mai rotunde, verzi, galbene, albe sau lila precum si vinete lunguiete, subtiri, curbe, deseori varstate cu dungi subtiri bej sau verde deschis.
In general, trebuie doar sa aveti grija ca leguma sa aiba coaja intacta, consistenta ferma si codita proaspata si verde.


Adaugă un comentariu

author
De Dinu Florian
Comentarii recente
    Top Postari

    © 2018 Tarsago Media Group