tort rapid

Cel mai rapid tort – în 20 de minute îl poți savura împreună cu cei dragi

Tort cu cremă Chantilly și glazură de cafea

Abia ai venit de la serviciu și te-au sunat niște prieteni care vor să treacă puțin pe la tine. Nu va fi timp de cină, dar o mică tratație trebuie să le oferi, mai ales că-ți cunosc talentele culinare. Un tort și-o cafea ar fi perfecte, dar cum să faci? În general, pentru a face un tort e nevoie de timp, iar ei sosesc peste nici o oră. Îți venim în ajutor cu acest tort savuros, gata în numai 20 de minute – dar ai grijă să faci destul: oaspeții tăi vor cere cu siguranță și o a doua porție!

Ingrediente
2 blaturi de tort cu diametrul de 23-25 cm, tăiate în două pe orizontală
Crema Chantilly
1 cană (250 ml) smântână grasă pentru frișcă
2 linguri zahăr pudră
½ linguriță esență de vanilie
Glazura de cafea
¾ cană (125 mg) unt
1 cană (150 g) zahăr brun
2 lingurițe cafea solubilă dizolvată în 3 linguri lapte cald
3 căni (450 g) zahăr pudră

Pasul 1
Într-o cratiță, se topesc pe foc potrivit untul și zahărul brun. Se dau în clocot și se amestecă până se îngroașă ușor, 1-2 minute. Se lasă să se răcească ușor. Se adaugă laptele cu cafea și zahărul pudră și se bate totul omogen.

Pasul 2
Într-un castron potrivit se bate smântâna cu mixerul la viteză maximă, până când aproape că se îngroașă. Se adaugă zahărul pudră și vanilia și se bate mai departe până se îngroașă. Nu se bate prea mult.

Pasul 3
Se pune un strat de blat pe un platou. Se unge cu o treime din cremă. Se acoperă cu alt blat. Se unge cu un sfert din glazură. Se acoperă cu un alt strat de blat și se unge cu aproape toată crema rămasă. Se termină cu un strat de blat.

Pasul 4
Se întinde glazura deasupra și pe marginile tortului. Din restul de cremă se storc rozete cu care se ornează tortul.


Adaugă un comentariu

author
De Dinu Florian
Comentarii recente
    Top Postari

    © 2018 Tarsago Media Group