buy vasotec no prescription buy arava (leflunomide) 10 mg uk buy ethinyl estradiol / norgestrel online no prescription is it safe to buy nizoral (ketoconazole) online

Boabe si cereale

Orezul, boabele si cerealele sunt printre cele mai ieftine alimente, deci oricine poate beneficia de cantitatile mari de substante nutritive pe care le ofera – carbohidrati cu amidon, proteine, minerale, vitamine si fibre.

Sunt de asemenea sarace in componenti de care trebuie sa ne ferim: grasimi saturate si sodiu.
Majoritatea caloriilor din aceste alimente se afla sub forma de carbohidrati cu amidon, care ar trebui sa contribuie cu cel putin 50% la necesarul zilnic de calorii al dietei noastre. In plus, cere-alele integrale (cele nerafinate) si toate boabele sunt bogate in fibre naturale. Fasolea contine si proteine, fiind extrem de valoroasa pentru vegetarieni. Timp de mii de ani, in multe parti ale lumii, fasolea a fost principala sursa de proteine. Cerealele si boabele ofera de asemenea o varietate de fitochimicale, compusi despre care se crede ca contribuie mult la sanatatea noastra.
Sursa ieftina de proteine
Boabe este denumirea generica pentru toate boabele uscate de fasole, linte si mazare. Desi continutul lor individual de substante nutritive variaza, boabele sunt, ca familie, o sursa importanta de proteine neanimale si de carbohidrati cu amidon si fibre. Boabele sunt foarte versatile, pot fi utilizate intr-un fel de mancare fie ca proteine, carbohidrati cu amidon sau element vegetal.
Majoritatea boabelor sunt bogate in folati si alte vitamine B, iar unele dintre ele sunt o buna sursa de vitamina E si de o serie intreaga de minerale, printre care magneziu si fier. Continutul de nutrienti al boabelor creste spectaculos atunci cand sunt incoltite – mugurii contin cu 60% mai multa vitamina C si cu 30% mai multe vitamine B decat boaba originara.


Leave Comment

author
By Lumea Retetelor
Comentarii recente
    Top Postari

    © 2018 Tarsago Media Group