buy luvox australia buy viagra with dapoxetine canada pharmacy buy dramamine (50 mg) online with prescription buy zyprexa (olanzapine) 10 mg online no prescription cheap starlix (120 mg, 60 mg) online

Bicarbonatul de sodiu – indispensabil in orice gospodarie

Fără îndoială, bicarbonatul de sodiu reprezintă produsul de pe raftul cămării dvs. cu cele mai multe întrebuințări. Este un ingredient esențial pentru copt – el face ca prăjiturile, checurile și alte bunătăți să crească în cuptor. De asemenea, este un „detergent“ casnic inofensiv pentru mediu și un odorizant eficient pentru recipientele animalelor de companie, coșurile de gunoi, interiorul frigiderului și alte obiecte sau zone care pot căpăta un miros neplăcut – chiar și pentru picioare și axile. În plus, s-a dovedit a fi un remediu delicat, dar cu acțiune rapidă, în nenumărate probleme de sănătate, de la iritația pielii produsă de scutece până la arsurile solare.

Ce conține?
Bicarbonatul de sodiu este o sare slab alcalină care reacționează ușor cu acizii, eliberând dioxid de carbon și generând efervescență. Se obține din carbonatul de sodiu, numit și sodă de rufe, care se găsește în natură sub forma hidrogencarbonatului (mineral numit trona).

Ce spune știința
De curând, „bătrânul“ bicarbonat de sodiu a atras atenția cercetătorilor care se ocupă de bolile renale. Acest produs ieftin din cămara oricărei case poate încetini deprecierea funcționării rinichilor la persoanele cu o boală renală cronică avansată. Dacă acestea iau zilnic o cantitate mică de bicarbonat de sodiu, pe lângă tratamentul lor obișnuit, declinul mecanismului renal este încetinit cu două treimi comparativ cu persoanele care nu folosesc bicarbonat. Boala renală a progresat rapid numai în cazul a 9% din pacienții care au luat bicarbonat, față de 45% din cei care nu au luat. De asemenea, bolnavii care au apelat la bicarbonatul de sodiu au prezentat mai puține riscuri de a ajunge în stadii terminale ale insuficienței renale, afecțiune ce necesită dializarea și pune în pericol viața pacientului. Totuși, criticii studiului din 2009 minimalizează rezultatul testului. Iată și de ce: remediul nu a fost comparat cu un placebo, iar cercetătorii știau căror pacienți le administrează bicarbonat de sodiu și cărora nu.

Neutralizează acidul, calmează mâncărimile
Capacitatea bicarbonatului de sodiu de a reduce mâncă- rimea și neplăcerile care apar într-o varietate de afecțiuni ale pielii rezidă din caracterul său alcalin. Substanțele chimice cu valori ale pH-ului de 6 sau mai puțin sunt acide; cele cu valori de 8 sau mai mari sunt alcaline. (Apa, care are un pH de 7, e neutră.) Având un pH de 9, bicarbonatul de sodiu este suficient de alcalin pentru a neutraliza acizii potențial nocivi. De aceea izbutește să calmeze arsurile la stomac, prin neutralizarea acidului gastric (acid clorhidric), care dă senzațiile inconfortabile specifice, ca de arsură. Aceeași acțiune intră în joc și în cazul atenuării neplăcerilor determinate de mușcăturile și înțepăturile de insecte, precum și de dermatitele cauzate de plante otrăvitoare. La fel, în cazul iritației provocate de scutece: bicarbonatul de sodiu reduce mâncărimea și ajută pielea inflamată să se refacă mai rapid.

O cutie tămăduitoare
Bicarbonatul de sodiu poate fi un remediu casnic foarte util pentru alinarea disconfortului creat de infecțiile urinare, reducând mediul acid prielnic bacteriilor din vezică. Dacă este folosit pentru gargară, diminuează durerile în gât prin anihilarea acizilor care cauzează durerea, iar dacă e utilizat pentru curățarea danturii are efect de albire și de combatere a acizilor ce distrug smalțul. În plus, deține avantajul de a fi mai puțin abraziv decât majoritatea pastelor de dinți. Bicarbonatul de sodiu, sub formă de pastă, poate ajuta și în caz de acnee: frecând ușor zona cu puncte negre cu puțină pastă, timp de 2-3 minute, veți ameliora situația. Iar prin pudrarea zonei axilelor sau a labelor picioarelor cu bicarbonat, obțineți instantaneu un deodorant foarte ieftin.

Se folosește pentru:
Afte bucale
Arsuri la stomac
Arsuri solare
Astm
Ciuperca piciorului
Dermatită cauzată de plante otrăvitoare
Durere în gât
Flatulență
Indigestie
Infecții urinare
Iritații provocate de scutece
Înțepături șimușcături de insecte
Îngrijirea dinților
Mâncărimi anale
Miros corporal neplăcut
Miros neplăcut al picioarelor și axilei
Respirație urât mirositoare
Urticarie

Pont pentru cumpărături
La supermarketuri, găsiți bicarbonat de sodiu pe rafturile departamentului cu produse pentru copt. Păstrați-l într-un loc uscat și răcoros. Fiind un compus foarte stabil, bicarbonatul de sodiu poate fi păstrat practic pe termen nelimitat. Pentru utilizare externă, poate fi amestecat cu apă, obținând o pastă, însă în cazul administră rii interne, pudra trebuie dizolvată integral.

Bine de știut
Conform standardelor oficiale, bicarbonatul de sodiu este un aditiv alimentar sigur și poate fi folosit la discreție – cu două avertismente importante. În primul rând, persoanele care urmează o dietă cu o cantitate limitată de sodiu trebuie să-și întrebe medicul înainte de a folosi bicarbonat pe cale internă, căci poate crește nivelul de sodiu din sânge. În al doilea rând, tot din pricina conținutului de sodiu, nu e bine să fie utilizat frecvent de către persoanele cu hipertensiune arterială sau insuficiență cardiacă.


Leave Comment

author
By Alex
Comentarii recente
    Top Postari

    © 2018 Tarsago Media Group