Alimente recomandate in detoxifiere

Mirela Calutu, Nutritionistul Lumii retetelor, enumera alimentele utile in cura de detoxifiere.

Fructele si legumele sunt principalii actori ai curei de detoxifiere – de preferat, consumate cat mai proaspete, deoarece prin conservare si preparare termica isi pierd din factorii nutritivi continuti, enzime si vitamine.
Ne intoarcem la o alimentatie cat mai simpla, bazata pe consumul alimentelor apropiate de forma in care se gasesc ele in natura, nerafinate industrial, cu o prelucrare culinara minima, cat mai simpla si rapida, la consumul de cereale integrale, cat mai naturale, fara adaosuri, fructe uscate, nuci, alune, arahide, ciuperci, legume si leguminoase (mazare, fasole, linte, soia).
Legumele cu continut mare de celuloza (varza, conopida, praz, ceapa, etc.) ar fi de preferat sa fie consumate frecvent, incat organismul sa primeasca minum 50 g celuloza.
Pentru ca nu se poate concepe o cura de detoxifiere eficienta fara aportul unei cantitati apreciabile de lichide care sa imbunatateasca starea de hidratare a organismului, fitoterapia trebuie sa fie situata la loc de cinste in acest caz.
Ceaiurile recomandate sunt ceaiul verde, infuzia de urzica, de soc, de papadie, de musetel, de dar si ceaiuri pe baza de fructe si alte plante aromate.
Apa – de asemnea, este cel mai important lichid – nu trebuie sa lipseasca. Trebuie sa ne asiguram ca optam pentru o apa de calitate, verificata din punct de vedere al sigurantei alimentare.
Datorita efectelor benefice pe care le are o astfel de cura, cat si mijloacelor simple de realizare, ar fi minunat daca in asteptarea primaverii vom recurge al o astfel de solutie binefacatoare.


Leave Comment

author
By Lumea Retetelor
Comentarii recente
    Top Postari

    © 2018 Tarsago Media Group