9 utilitati neobisnuite ale catofului

1 Eliminarea excesului de sare din supă
Dacă ați pus prea multă sare în supă, tăiați câțiva cartofi în bucăți mari și amestecați-i în supa de pe foc. Când încep să se înmoaie, cam în 10 minute, scoateți cartofii care între timp au absorbit sarea. Puteți să-i folosiți pentru o salată, de exemplu.

2 Scoaterea petelor de pe mâini
Supa preferată de morcovi fierbe la foc mic pe aragaz, dar mâinile bucătăresei sunt portocalii. Petele de morcov sau de dovleac de pe mâini se curăță greu, însă vor dispărea imediat dacă le frecați cu un cartof crud, curățat de coajă.

3 Deșurubarea unui bec spart
Tocmai ați intenționat să schimbați becul de la veioza din dormitor și acesta vi s-a spart în palmă. Ați strâns cioburile, dar dulia a rămas înțepenită. Scoateți veioza din priză, tăiați un cartof pe lățime și înfigeți-l peste becul spart. Rotiți și restul de bec se va deșuruba foarte ușor.

4 Pregătirea unei comprese reci sau calde
Cartofii pot reține căldura sau răceala la fel de bine. Când aveți nevoie de o compresă fierbinte, fierbeți un cartof, înfășurați-l într-un prosop și aplicați-l pe zona respectivă. Dacă aveți nevoie de o compresă rece, țineți cartoful fiert în congelator.

5 Lustruirea argintăriei
Peste puțin timp trebuie să serviți ceaiul, iar argintăria este cam murdară. Luați câțiva cartofi și puneți-i la fiert. Scoateți-i din apă și păstrați-i pentru a-i folosi la altceva. Introduceți vasele sau tacâmurile de argint în apă și lăsați-le o oră. Scoateți apoi argintăria și spălați-o. Pelicula mată va dispărea.

6 Curățarea ochelarilor de schi
Nu veți putea să evitați copacii sau alți schiori atunci când ochelarii de protecție vi se vor aburi în timpul coborârii. Frecați lentilele cu cartof crud înainte de a urca panta și veți avea o vizibilitate perfectă la coborâre.

7 Tratarea cearcănelor
Cu toții urâm momentul în care ne trezim dis-de-dimineață și trebuie să ne privim chipul în oglindă. Ce sunt petele acelea umflate de pe față? Aha, sunt ochii. Aveți nevoie de puțină îngrijire. Aplicați felii de cartof rece și crud pe ochi și cearcănele vor dispărea.

8 Capcane pentru viermii din ghivecele de apartament
Viermii mișună printre rădăcinile plantelor, afectându-le. Ce este de făcut? Tăiați câteva felii de cartof și puneți-le la baza plantei, ca momeală pentru viermi. Când aceștia vor escalada cartofii pentru a-i mânca, puteți să aruncați feliile de cartof.

9 Hrănirea mușcatelor
Cartoful crud conține toți nutrienții de care are nevoie o mușcată tânără. Scobiți puțin un cartof. Băgați tulpina mușcatei în această gaură, apoi plantați floarea în ghiveci cu tot cu cartof.


Leave Comment

author
By Dinu Florian
Comentarii recente
    Top Postari

    © 2018 Tarsago Media Group