16 Utilizari neobisnuite ale pastei de dinti

1 Recondiționarea pantofilor Puțină pastă de dinți face minuni în cazul urmelor de rosături de la pantofii de piele. Puneți un strop de pastă pe zona deteriorată și frecați cu o cârpă moale, apoi ștergeți cu o cârpă umedă. Pielea va arăta ca nouă.

2 Curățarea clapelor pianului Clapele de fildeș ale pianului s-au murdărit? Curățați-le cu pastă de dinți, folosind o periuță, apoi ștergeți-le cu o cârpă umedă. Logic, din moment ce fildeșii sunt dinții elefantului… Oricum, pasta de dinți va acționa la fel de eficient și în cazul pianelor moderne, care au mai degrabă clape din plastic decât din fildeș autentic.

3 Albirea cauciucului tenișilor Doriți să curățați și să albiți partea cauciucată a tenișilor? Pregătiți o pastă de dinți (nu din cea sub formă de gel) și o periuță veche. După ce ați frecat bine cauciucul, ștergeți cu o cârpă umedă.

4 Curățarea tălpii fierului de călcat Abrazivul slab din pasta de dinți este ideal pentru a îndepărta resturile textile lipite pe talpa fierului de călcat. Aplicați pasta de dinți pe fierul rece, frecați cu o cârpă, apoi ștergeți bine.

5 Lustruirea unui inel cu diamant Puneți puțină pastă de dinți pe o periuță veche și, în loc să vă spălați dinții, lustruiți inelul. La sfârșit, ștergeți cu o cârpă umedă.

6 Dezodorizarea biberoanelor Biberoanele îndelung folosite vor căpăta în mod inevitabil un miros de lapte acru. Dar cu ajutorul pastei de dinți, mirosul va dispărea într-o secundă. Frecați cu puțină pastă interiorul biberonului, punând-o pe o perie de curățat sticle, apoi clătiți foarte bine.

7 Împiedicarea aburirii ochelarilor de protecție Fie că sunteți sudor, fie că schiați sau faceți scufundări, nimic nu poate fi mai frustrant (sau chiar periculos) decât să vi se aburească ochelarii. Aplicați o peliculă de pastă de dinți pe lentile și apoi ștergeți-le bine.

8 Înlăturarea urmelor de creion cerat de pe pereți În cazul în care copiii au desenat pe pereți, suflecați-vă mânecile și luați un tub de pastă de dinți (nu sub formă de gel) și o cârpă sau, mai bine, o perie. Stoarceți pasta din tub direct pe urmele de creion și frecați. Abrazivul fin din compoziția ei va înlătura creionul puțin câte puțin. Clătiți cu apă.

9 Scoaterea petelor de cerneală sau de ruj de pe haine Dacă vi s-a întâmplat ca stiloul să curgă în buzunarul cămășii preferate, nu intrați în panică. Metoda pe care vi-o propunem ar putea da rezultate sau nu, în funcție de tipul de material și de cerneală, dar cu siguranță merită încercată. Puneți un strop de pastă de dinți (nu gel) direct pe pată și frecați energic materialul, apoi clătiți cu apă. Majoritatea petelor de cerneală vor ieși. Repetați operațiunea de câteva ori pentru a scoate complet pata. Metoda e la fel de utilă în cazul urmelor de ruj.

10 Ștergerea petelor de apă de pe mobilă Ați fost prevăzător și ați așezat peste tot suporturi pentru pahare, dar cei din casă ori musafirii nu le folosesc. Pentru a îndepărta urmele acelea inestetice de pahare, frecați ușor lemnul cu o cârpă moale pe care ați pus un pic de pastă de dinți. ±tergeți apoi cu o cârpă umedă și lăsați să se usuce complet înainte de a aplica o soluție de lustruit.

11 Scoaterea petelor de smoală Dacă v-ați înnegrit tălpile călcând în asfalt sau smoală, pe plajă sau pe un drum, nu trebuie să vă faceți griji. Frecați petele cu puțină pastă de dinți obișnuită, apoi spă- lați-vă cu apă și săpun.

12 Împotriva acneei În momentul în care un adolescent începe să se plângă de un coș extrem de proeminent, tamponați zona cu puțină pastă de dinți (nu cu gel de dinți) obișnuită (nu din aceea pentru albit), iar până dimineață acesta se va usca. Pasta de dinți deshidratează coșul și reduce abcesul. Metoda funcționează cel mai bine în cazul coșurilor care au făcut deja puroi.
ATENȚIE: Acest remediu ar putea provoca iritații dacă aveți o piele mai sensibilă. Testați întâi pasta pe o suprafață mică de piele.

13 Înlăturarea mirosului impregnat în mâini Ingredientele care parfumează pasta de dinți vor acționa la fel de bine și în cazul mâinilor. Dacă a trebuit să mânuiți ceva urât mirositor, spălați-vă cu pastă de dinți în loc de săpun – orice iz va dispărea.

14 Prevenirea aburirii oglinzii Nu-i de mirare că v-ați tăiat în cursul bărbieritului, de vreme ce nu vă puteți vedea fața în oglinda aburită. Data viitoare când intrați la duș, mai întâi ungeți oglinda cu puțină pastă de dinți, apoi ștergeți-o. Aceasta va rămâne curată și clară.

15 Lustruirea garniturilor cromate Soluțiile speciale pentru curățare conțin un abraziv foarte fin, conceput pentru lustruirea elementelor cromate, dar dacă nu aveți la îndemână așa ceva, puteți folosi pasta de dinți obișnuită. Puneți câte un strop pe fiecare obiect și lustruiți-l bine cu o cârpă moale, uscată.

16 Curățarea vasului de toaletă, a căzii și a chiuvetei Puteți curăța obiectele ceramice din baie cu pastă de dinți obișnuită. Luați tubul, stoarceți puțină pastă, frecați cu un burete și clătiți cu apă. Totodată, pasta de dinți va elimina mirosurile care vin prin gurile de scurgere.


Adaugă un comentariu

author
De Dinu Florian
Comentarii recente
    Top Postari

    © 2018 Tarsago Media Group