buy viagra super active online with prescription buy pepcid online no prescription can i buy effexor xr (150 mg, 75 mg) online buy celebrex 200 mg usa through canada buy symmetrel (100 mg) pharmacy buy galantamine online uk

10 solutii impotriva stresului

Dispoziția dvs. se rotește într-o spirală descendentă? Nu permiteți stresului să vă doboare. Mai bine acționați pentru a-l ține sub control – înainte ca el să vă domine. Iată câteva modalități simple și raționale pentru a distruge stresul de la rădăcină și a vă distra în același timp.

1 Bazați-vă pe ceilalți
Studiile efectuate pe animale și pe oameni au demonstrat cum contactele sociale pot ajuta la atenuarea reacției fizice a organismului la stres. Ele pot chiar să stimuleze imunitatea. Deci, cultivați o rețea de persoane căreia să vă adresați. Împărtășiți unui prieten ceea ce vă supără și cereți un sfat. Evitați-i pe cei care au întotdeauna nevoie de ceva fără să dea nimic înapoi sau care sunt mereu irascibili ori deprimați.

2 Restabiliți ordinea în mediul în care trăiți
Nu strângeți reviste și hârtii vechi de care nu mai aveți nevoie. Un mediu ordonat este foarte util pentru a preveni frustrarea de a fi incapabili să găsiți ceva ce vă trebuie și vă va da impresia liniștitoare că totul se află la locul lui.

3 Eliminați graba de pe ultima sută de metri
Plecați de acasă cu 15 minute mai devreme pentru întâlnirile locale, stabiliți un sistem de plată directă a facturilor, reînnoiți-vă rețetele medicale cu o săptămână înainte de termen și cumpărați felicitări de fiecare dată când vedeți vreuna potrivită pentru anumiți prieteni. Puțină planificare în avans vă scutește de multe dureri de cap.

4 Țineți un jurnal
Notând tot ceea ce vă stresează și vă face plăcere, veți putea să recunoașteți anumite tipare și să acționați corespunzător. Scrisul este și o metodă bună de a vă relaxa și de a pune în perspectivă evenimentele și planurile pe termen lung.

5 Organizați-vă
Alegeți un loc pentru facturi, scrisori și alte hârtii. Depozitați obiectele folosite frecvent în locuri accesibile. La sfârșitul zilei, faceți ordine 5 minute în birou sau în camera de zi. Țineți un calendar pe termen lung și o listă cu ce e de făcut pe termen scurt. Bifarea punctelor rezolvate este o recompensă importantă.

6 Faceți un masaj
Masajul nu numai că relaxează mușchii tensionați, dar scade și nivelul hormonilor de stres din sânge și stimulează eliberarea de serotonină, o substanță din creier asociată cu relaxarea și cu un sentiment de bine. Studiile arată că masajul poate chiar să scadă ritmul cardiac și tensiunea arterială. De asemenea, este util și contactul uman.

7 Tăiați jumătate din lista cu ceea ce aveți de făcut
Mulți dintre noi încearcă să facă prea multe. După ce v-ați redactat lista cu ceea ce aveți de făcut, hotărâți ce este mai important, apoi tăiați lista pe jumătate. Dacă nu puteți elimina anumite sarcini, găsiți pe altcineva să le facă. De exemplu, angajați un adolescent din vecini pentru a tunde iarba.

8 Rezervați-vă timp pentru voi înșivă
Acordați o prioritate mai mare timpului de „relaxare și refacere“. Includeți-l în plan cel puțin o dată la două zile. Dacă trebuie să renunțați la altă activitate pentru a face timp hobby-ului, nu ezitați. Sau petreceți puțin timp singuri citind ori ascultând muzica preferată.

9 Evitați aglomerația
Călătoriți în afara orelor de vârf, mergeți să luați prânzul cu 15 minute înainte de aglomerația obișnuită, stabiliți joia, și nu sâmbăta, ca seară de ieșit în oraș, faceți cumpărăturile într-o seară din timpul săptămânii sau comandați-le online.

10 Râdeți
Atunci când râdeți trimiteți spre creier substanțe numite endorfine. Acestea ameliorează durerea și cresc sentimentul de bine. Râsul stimulează de asemenea inima, plămânii și mușchii, cresc]nd totodată rezistența la infecții. Dacă râdeți timp de 20 de secunde, organismul dvs. primește aceeași cantitate de oxigen binefăcător – bun pentru ameliorarea stresului – ca în 3 minute de exerciții aerobice. În plus, este imposibil să rămâneți tensionat atunci când râdeți. Găsiți filme, spectacole de televiziune, scriitori care vă amuză. Trimiteți-vă glume pe e-mail cu prietenii.


Leave Comment

author
By Alex
Comentarii recente
    Top Postari

    © 2018 Tarsago Media Group